餃子な日曜日

餃子を作りました。
私にとっての一番のストレス解消は手仕事。

料理はそのなかでも、一石二鳥のすぐれもの。
だって、ストレスも解消できて、美味しい物も食べられる。
おまけに、手仕事モードで撮りためたテレビドラマや、YouTubeの動画が
みれる餃子は最高です。

さて、具材。
粗挽きの豚挽肉、ネギ、ニラ、ちょっとのキャベツ。生姜を切り方を工夫していれます。


この生姜の切り方でかなり味が違います。
細胞を潰さないようにっていうのかなあ??
なんてか、すうーっと切れた感じの方が美味しいです。

そして具材を混ぜて、少し寝かせます。

さて、餃子包み。
一個一個やっていくのもいいし、
10枚ぐらい皮を広げて、具を載っけて、包むのもよし。
今回は広げパターンで。

100枚買った皮が10枚ほどあまりました。
なかなかピタッとはいきませんが
ここで具が余って皮が足りないってのは悔しいので(^^;)
いつも皮を多めに買います。

さて、90個あまりの餃子。
お昼に16個やいて夫とパクパク。
おいしかったですーーー。

残りは冷凍。
パッドに並べて凍結。
5,6時間たったら、ビニール袋に移して保存します。
必ずここでバラバラに冷凍するのがコツ。
無駄なく使えます。

餃子はさいこーだぜええ(^^)

餃子は皮でだいぶ味がかわります。
いまのところ、モランボンの薄皮が私のお好みにあうかなー
もうちょっと凝ってもいいんだけど、入手のしやすさから
モランボンは有り難い味方です。

I made gyoza.
The best stress reliver for me is manual work.

Cooking makes me hit two birds with one stone- stress relief and eating.
While cooking, I can watch recorded TV dramas.

As for ingredients、Coarse ground pork, leek, scallion, a little cabbage and ginger. You can devise how to cut ginger.I am careful to never crush ginger. Instead I slice it carefully. I julienne it.

Then mix the ingredients and let them rest a little.
Next is the wrapping.

It has 2 ways.
One is to wrap them one by one. The other is to lay 10 sheets on the table, put the ingredients on each sheet and wrap them.

Both ways are ok, and This time I wrapped them using the second method.

I bought 100 pieces of wrapper and about 10 pieces remained.
It is not easy to buy the exact number.

Well, I made 90 pieces of gyoza.
I fried 16 for lunch for me and my husband.

It was delicious, because we were hungry!

After eating, I froze the rest of the gyoza.
I put them in aluminum trays and put them in the freezer.
After 3 to 5 hours,I transfered them to an airtight
plastic bag and store them in the freezer.

This technique is good because it’s easy for
me to take out only the pieces I want to cook
so there is no waste.